Říká se jí fugu a patří do čeledi čtverzubců. Ve světě je známá jako puffer fish, nejjedovatější ryba, která se dokáže nafouknout tak, až vypadá, že praskne. Přesto si jí lidé rádi zejména v japonských restauracích objednávají jako...
Pasta z jemně mletých ořechů, to je praliné. Francouzské označení dalo vzniknout české pralince. Zprvu označovaly oba pojmy malé hrudky oříšků v karamelu, dnes je pralinek nepřeberné množství a jejich původ trochu zanikl.
...
Venku je konečně krásně a nás čeká nesnadné rozhodování. Půjdeme na výlet, do bazénu nebo se jen tak natáhneme na lehátko na terase nebo zahradě? A co budeme vlastně jíst? Jenže komu by se v horku chtělo stát u sporáku. Objednejte si přesně...
Pokud máte rádi italskou kuchyni, Maxe Mariolu si zamilujete. Tenhle šéfkuchař je rozený showman, který má miliony sledujících na sociálních sítích a my vám doporučujeme ho začít sledovat. Díky jeho videím totiž proniknete do italské...
V italské verzi rajské polévky, známé jako minestrone, stojí lžíce. Důležitou složkou jsou sice rajčata, nesmí však chybět ani další zelenina, těstoviny, případně luštěniny.
...
Chuť čerstvého droždí je hodně specifická. Používá se však hojně nejen k nakypření těsta, ale právě pro svou jedinečnou chuť například v pomazánkách či knedlíčcích do polévky. Jako všechny výrazné chutě i ta kvasnicová dělí lidi na...